Київська презентація роману «Третій Фронт»

У понеділок 28 листопада у Книгарні «Є» пройшла презентація книги Владислава Івченка «Третій фронт».
«Третій фронт» — це книга про сучасну російсько-українську війну, в якій окрім збройного та інформаційного фронту виникає третій — монстів та чудовиськ. Ці українські супергерої на чолі з Владюшою Бар-Кончалабою борються за долю України.

Я прийшла раніше зазначеного часу, щоб зайняти зручне місце. І була дуже здивована, мало того, що сам зал, де мала відбуватися презентація був порожній, так і сама книгарня зустріла безлюдним приміщенням, лише двох відвідувачів зустріла. А це досить незвично, бо зазвичай людей у магазині багато, а особливо ввечері.
Незабаром з’явився і сам автор разом із своїм редактором Олександром Стукалом. Поступово почали потроху підтягуватися і люди.
Оцей хлопець прийшов вже зі своїи примірником «Третього фронту» і одразу ж його підписав.

Але все одно, як для Києва, людей зібралося мало… Причина не у авторі, бо наразі Івченко відомий автор, який пише і багато і цікаво, це вже його 11 книжка, яка вийшла із стін типографії, а написаних текстів значно більше. Особисто мені, окрім звісно захопливих сюжетів, дуже подобається об’єм його книжок, бо читаю я швидко і багато, а тому не можу, як деякі, читати тоненьку брошурку півроку.
На мою думку, це сталося тому, що по-перше була досить погана реклама, я лише за декілька днів дізналася про презентацію, по-друге — невдалий день тижня, зазвичай всі презентації проводять, хоча б у середу. А тут ще велику роль зіграла Чорна п’ятниця, бо три дні кияни ганяли по магазинам та торгових центрах, скуповуючи техніку, одяг, продукти і книги, а тому в понеділок були просто втомлені))) І по-третє незручний час — 18.30.
Але щоб там не було, справжні поціновувачі творчості Івченка  і всі, хто хотів, прийшли і не пошкодували. Презентація пройшла в по-домашньому затишній атмосфері. Славнозвісний дует Івченко-Стукало наповнив зал цікавими розповідями, гострими питаннями, жартами і гарним настроєм.

Олександр розповів про обкладинку «Третього фронту», що на ній зображено порсонажа роману Владюшу Бар-Кончалабу, який дуже схожий на Івченка і навіть є його ідеальним уособленням, але це всього навсього персонаж.

Владислав розповів про те як писалася книга, що його до цього спонукало, як створювалися ілюстрації, автором яких є Андрій Єрмоленко.
Наприкінці було продемостровано всіх персонажів та коротко про них розказано. Дехто з них, майже повністю відповідав уяві автора,  а когось Єрмоленко створив виходячи з власного бачення.

Деякі чудовиська вже згадувалися в інших творах Владислава Івченка.  Наприклад, про Велику Маму вже писалося у романі «Зона скальпів», ця книга із серії «Невиданий Івченко», але її можна замовити у електронному форматі у автора, Дика Ганна згадувалася у одному з оповідань книги «Івченко об’єднує Україну», про Шпиля йшлося у пригодах Івана Карповича і в «Івченко об’єднує Україну», Владюша Бар-Кончалаба зустрічається в книгах «Івченко об’єднує Україну», пригодах Івана Карповича, «Химери Дикого поля», ну і звсіно сам Іван Карпович Підіпригора.

А ще в книзі ви познайомитеся з такими чудовиськами як Людина борщу, Ментожер, Сологуб та багато інших. Словом, раджу почитати, буде цікаво.

І на сам кінець роздача автографів найвідданішим читачам, які незважаючи ні на що, прийшли до книгарні цього останнього осіннього понеділка.